Fritidsbanken slår upp portarna i Vingåker

Publicerad: 2020-02-11

I mars startar Vingåkers kommun, i samarbete med Viadidakt, upp Vingåkers Fritidsbank i friskvårdens gamla lokaler på Åbrogården. Fritidsbanken drivs av deltagare från Viadidakt som en del av Viadidakts arbetsmarknadsinsatser för personer som står utanför arbetsmarknaden. Hos Fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsartiklar som har skänkts av allmänheten. Det kan vara allt från skridskor, hockeyklubbor och skidor till fotbollsskor, tennisracket eller ridhjälmar. Grundprincipen i en Fritidsbank är att alla får låna, allt är gratis och det är återbrukad utrustning.

– Fritidsbanken skapar möjlighet för fler att prova på och delta i idrott och andra aktiviteter. Återbruket är även toppen för miljön och plånboken, säger Elin Pettersson, tf upplevelsechef i Vingåkers kommun.

Måndag och tisdag vecka 9 mellan klockan 09.00-15.00 kan du lämna in sportartiklar och utrustning som kan komma någon annan till nytta via Fritidsbanken. Gärna vårartiklar som till exempel fiskegrejer, simfötter, cyklop, flytvästar, cykelhjälmar, skateboards och inlines. Om man inte har möjlighet dessa datum finns det sedan tidigare möjlighet att lämna in dem på Vingåkers ÅVC där det finns ett kärl uppmärkt med Fritidsbanken.

Fritidsbanken tar även emot hela och rena jogging- och fotbollsskor samt speciella kläder riktade mot friluftsliv eller idrott. Man ser gärna även sällskapsspel för både utomhus och inomhus bland de inlämnade prylarna.

Invigning av Vingåkers Fritidsbank är beräknad till den 5 mars kl. 16.00-18.00, därefter håller Fritidsbanken öppet tisdagar och torsdagar 10.00-16.00. Fullständigt
invigningsprogram kommer inom kort.

Mer aktuell information