Fritidsbanken Pep up

Publicerad: 2021-06-14

I likhet med tidigare år kommer Vingåkers kommun erbjuda sommaraktiviteter i hela Vingåkersbygden, men i år utvidgar kultur och fritid verksamheten och samarbetar med Fritidsbanken.  

Generation Pep och Fritidsbanken står tillsammans bakom den nya satsningen Fritidsbanken Pep Up, en mobil fritidsbank där barn och unga, och även vuxna, kan låna utrustning för att testa på olika fritidsaktiviteter. Inspirationen kommer från glassbilen, och precis som glassbilen kommer även Pep Up-bilarna ha sin signaturmelodi, men istället för glass, bjuds det på rörelsefest! 

Vecka 23 till vecka 28 kommer Fritidsbanken Pep Up dyka upp runt om i Vingåkersbygden. Håll utkik när vi kommer till er på fritidsbanken.se/vingaker


Generation Pep + Fritidsbanken = sant 

I en undersökning av Kantar Sifo uppgav 1 av 3 föräldrar att deras barn var mindre fysiskt aktiva nu än innan coronakrisen. Samtidigt vet vi också att barn är som mest fysiskt aktiva då de går i skolan. Under lov brukar stillasittandet öka.  

– Pandemin har påverkat hela befolkningen, inte minst barn och unga, och endast 2 av 10 barn når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep. 

För att uppmuntra till ökad rörelse har därför Generation Pep och Fritidsbanken gått ihop och besöker i sommar 41 orter i landet. 

Foto: Fritidsbanken 

Mer aktuell information