Framtidstro på Slottsskolan 7-9

Publicerad: 2022-11-07

Idag invigdes en porträttvägg med tema Framtidstro på Slottsskolan 7-9 innehållandes nio stycken porträtt på tidigare elever på Slottsskolan (Vidåkersskolan, Centralskolan). Skolan och näringslivet står bakom initiativet om en vägg för att lyfta förebilder och väcka både nyfikenhet och tankar om sin egen framtid.  

– Vi hoppas att personerna och deras olika vägval ska kunna inspirera och väcka framtidstro. Varje gång man kommer in i skolan ska eleverna få känslan av att de kan bli vad som helst, det finns inga gränser, säger Magnus Karlsson, rektor Slottsskolan 7-9. 

Eleverna fick mingla med cider och tilltugg samtidigt som väggen avtäcktes av Nishan och Afera, ackompanjerad med fanfar av Nina, Evelina, Laura och Nora från kulturskolan.

 

På väggen med tema Framtidstro syns Göran Persson, Hamid Rezaei, Richard Ericsson, Erika Malmberg, Ellen Bergström, Göran Ericsson, Hedvig Lindahl, Viktor Lindberg och Anders Eka. 

Kort film från invigningen på Vingåkers kommuns Facebook samt Instagram

FAKTA
Vingåkers kommun har återkommande arbetat med begreppet Framtidstro vilket har handlat om att sätta fokus på ungdomars mående. Det har arrangerats aktiviteter, bland annat Schools out och Dream Camp, med syfte att stärka unga både som individer som i grupp. 
 

 

 

Mer aktuell information