Feriearbete via Viadidakt – fler årskullar ges möjlighet till arbete

Publicerad: 2021-05-26

Varje sommar erbjuder Vingåkers kommun kommunala feriejobb (sommarjobb) för ungdomar. Du kan exempelvis få arbeta inom äldreomsorg, IT och utomhusarbete. Antal platser är begränsade och lottning sker om det blir fler sökande än platser.

Vem får söka?
Under sommarens extrasatsning 2021 erbjuds du som är född 2002, 2003, 2004 och är folkbokförd (är skriven på adress) i Vingåkers kommun möjlighet att söka ett tre veckors feriejobb. Du som är född 2004 och redan fått ordinarie feriejobb kan inte söka igen. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och fått de sista siffrorna i ditt personnummer för att få söka.

Ansök
Ansökan är öppen 26 maj – 4 juni klockan 12. Vi kan inte hantera sena ansökningar. Ansökningsformulären är endast öppna under ansökningsperioden. Du måste välja det formulär som stämmer överens med den kommun du är folkbokförd i.

Lön
Lönen är 76 kronor per timme plus semesterersättning.

Arbetstid
Den totala arbetstiden är 90 timmar inom en period på tre veckor.

Kom ihåg att tacka ja eller nej om du blir erbjuden jobb
Du som blir erbjuden jobb måste tacka ja till din plats senast det datum som står i din bekräftelse som du får skickat till den mejladress du anger vid ansökan. Vi skickar även ut ett sms så att du vet när det är dags att logga in på ”Mina Sidor”. Feriejobben är ett erbjudande och tackar du nej till den plats du erbjuds kommer du inte få en ny.

För dig som får/har fått feriejobb
Läs informationen som du får via sms, mejl och Mina sidor. Du kommer även få info hemskickad via post så kolla att dina adressuppgifter stämmer. Om du blir sjuk ska du sjukanmäla dig direkt till din arbetsplats där du jobbar.

Det finns ingen garanti för ditt önskemål om plats då kommunernas feriearbeten baseras på befintliga platser.


Mer information
vingaker.se/ledigajobb/sommarjobb-i-vingaker/

viadidakt.se/feriejobb

Kontakt samordnare för feriejobb
Benita Karlsson Djalo
benita.karlssondjalo@viadidakt.se
072-518 63 08

 

Mer aktuell information