eMedborgarveckan

Publicerad: 2020-09-29

5-11 oktober  pågår kampanjen eMedborgarveckan i hela Sverige och i Vingåker. Under eMedborgarveckan sker insatser för att främja ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet för alla.

– Det här årets digitala anpassningar har visat att digital delaktighet och tillgänglig offentlig digital service är viktigare än någonsin. Därför är vi glada att kunna visa våra livesändningar och filmer online i år då vi helst ska stanna hemma. Alla är naturligtvis välkomna in på biblioteket också där vi har laddat med broschyrer om bibliotekets digitala utbud och DigidelCenters verksamhet hålls som vanligt, säger Ulla Solsmo, bibliotekschef.

Bibliotek & Upplevelsers Facebooksida 9.00 och 13.00 varje dag under eMedborgarveckan med start måndag 5 oktober kommer biblioteket att sända live eller visa film om några av kommunens e-tjänster, de tjänster biblioteket har, presentera DigidelCenter med mera. Det kommer även ges boktips och tips om vad som digitalt är på gång i kommunen. Det är också möjligt för dig som använder biblioteket att informera om något som rör det digitala som DU brinner för. Kontakta biblioteket för mer information.

Vid deltagande i evenemang på plats i biblioteket ber vi dig att hålla avstånd samt stanna hemma om du är sjuk.

Övrigt program eMedborgarveckan (programmet kan komma att uppdateras)

Tisdag 6 oktober
Föreläsningen Starta och driva podcast med Kerstin Önnebo Skrivarpodden. Begränsat antal platser, biljetter finns på biblioteket. Evenemanget streamas även via Bibliotek & Upplevelsers Facebooksida.

Onsdag 7 oktober
Hemkodat håller en Robloxworkshop – med programmering för barn.


Kontakt
Vingåkers bibliotek
biblioteket@vingaker.se
0151-191 90

Mer aktuell information