Digital, dygnet-runt-mässa om högre studier 

Publicerad: 2021-03-31

I över 20 år har Viadidakt anordnat en fysisk mässa för att informera och inspirera vingåkersborna och katrineholmarna till högre studier. I år har den fysiska mässan ersatts av en digital mässa som håller öppet 24 timmar om dygnet.

Den digitala mässan som hålls via webben syftar till att visa vilka högre utbildningar som går att läsa i Vingåker och Katrineholm. På mässan kan besökarna se videos från olika lärosäten som presenterar sina utbildningar, få en rundtur på Campus Viadidakt, chatta med en studie- och yrkesvägledare och mycket annat.

– Eftersom vi inte kunde genomföra en fysisk mässa i år ville vi inte gå miste om chansen att visa vilka möjligheter det finns att studera vidare på hemmaplan. Därför valde vi att paketera all information och inspiration om våra utbildningar och service och skapade en digital mässa, berättar Ylvali Winkler, samordnare för högre studier. Ylvali har även en bakgrund som studie- och yrkesvägledare och syns i ett flertal videointervjuer på mässan och svarar på besökarnas frågor i mässchatten.

Ett tiotal utbildningar på högre nivå
Till hösten erbjuder Campus Viadidakt i Vingåker och Katrineholm ett tiotal universitets- och yrkeshögskoleutbildningar. Bland utbildningarna finns bland annat Grundlärarprogrammet, Byggproduktionsledare och Specialistutbildad undersköterska inom psykiatri.

– De flesta utbildningarna hålls på Campus Viadidakt i Katrineholm, därför är det extra kul att vi i höst även kan erbjuda två platsbundna utbildningar, Solernergiprojektör och Front-end utvecklare, på Campus Viadidakt i Vingåker, säger Gunilla Magnusson (S), nämndordförande i Viadidaktnämnden.

Mässan är öppen till och med 5 maj och nås via viadidakt.se/massa.


Foto: Hanna Maxstad

Mer aktuell information