Bada i sommar! Alla badplatser i Vingåkers kommun

Publicerad: 2019-07-03

Badsäsongen är här och det är dags att ta sig till stranden. Men var finns de och vad kan man förvänta sig av dem? Provtagningar för att titta på vattenkvaliteten och undvika bakterier görs tre gånger på sommaren på alla badplatser. Nyligen har den första provtagningen visat bra resultat i vattnet.

Läppe
I Läppe finns två stora sandstränder vid sjön Hjälmaren, en med brygga och en utan. I anslutning till badplatserna finns Hjälmargårdens camping med glasscafé och utomhusaktiviteter. Vid dessa stränder är det fritt fiske så vill man prova lyckan med metspöt är detta bästa platsen.

Högsjö
I Högsjö finns Högsjöbadet i nära anslutning till samhället med kiosk och restaurang. Här badar man i Grävsjön från flera olika byggsektioner.

Viala
Vid Vialabadet i sjön Viren finns det två olika bryggor, en för de lite mindre och en med hopptorn i olika höjder. Här kan man ta med sig pick nick-filten och sitta på gräsmattan. I anslutning till barnbryggan finns även en mindre sandstrand.
Dessutom finns det badplatser vid Marmorbyn och Sjögölet i Baggetorp.

Mormorbyn
I naturskönt område i Marmorbybadet badar du  i sjön Kolsnaren.

Österåker
I Österåker vid Öljarens strand finns den lilla badplatsen Hullabadet med sandstrand och brygga med flotte.

Baggetorp
I Baggetorp finns badplatsen Sjögölet där man badar i sjön Viren.

Lyttersta
Lytterstabadet ligger vid sjön Tisnaren och är en mycket barnvänlig badplats med långgrunda stränder, lekplats på området och grillmöjligheter. Här finns även en bastu som är öppen två dagar i veckan. I Lyttersta finns en samlingsstuga för uthyrning under årets alla månader. För att boka stugan kontakta kommunens lokabokning på epost: lokalbokning@vingaker.se.

Tyvärr kommer inte bryggorna vid Lytterstabadet att läggas i denna sommar. Detta med anledning av att det råder oklarheter gällande tillstånd kring strandskyddsdispensen. Vingåkers kommun arbetar för att bryggorna ska kunna läggas i nästa sommar. Det går bra att bada vid Lytterstabadet som vanligt.

 

Här nedanför finns en karta över badplatserna. Trevlig sommar!

Mer aktuell information