Lyckad kursavslutning av “Tillsammans”

Publicerad: 2019-06-10

Det anknytningsbaserade programmet Connect ger stöd till föräldrar och bygger på grundläggande principer som relationer, kommunikationsmönster, anknytning och människans utveckling genom livet. Undervisning med teori blandas med rollspel, arbete i mindre grupper och erfarenhetsombyte.

Projektet ”Tillsammans” som har sin grund i Connect-konceptet har genererat mycket engagemang hos föräldrarna och gruppledarna i Vingåker. 10 juni hade den första kursen med fyra språkgrupper avslutningsfest i Åbrogården i Vingåker. Kvällen bestod av utdelning av mat, musik, blommor och glad stämning. Totalt 49 personer fick ta emot intyg för sitt deltagande i föräldrakursen. Kommunchef Ralf Hedin var på plats:
– Av alla roller vi människor har är föräldrarollen en av de absolut viktigaste. Det är genom den vi bygger framtiden. Jag är verkligen glad för att vi har genomfört den här satsningen och för att så många valde att delta. Tack till alla inblandade, både deltagare och ni som har arrangerat utbildningen och gjort den möjlig.

En representant från Connect som varit med och utbildat gruppledarna var också på plats och imponerades över engagemanget som finns i Vingåker.
– Att utbilda gruppledare är det bästa som man kan göra och Vingåkers kommun gjorde en satsning som kommer påverka framtiden, säger Eva Yamba Yamba, metodgarant på Connect.

Det har varit 10-16 föräldrar i varje grupp – arabisktalande, daritalande, tigrinjatalande och somalisktalande. Utvärderingen av kursen kommer att ligga till grund för Fatumo Osmans (Högskolan Dalarna) fortsatta forskning om kulturanpassat föräldraskapsstöd och dess påverkan till bättre integration och hälsa. En ny kursomgång är planerad till september 2019.

Mer aktuell information