Årets stipendiater

Publicerad: 2023-12-15

Kultur- och fritidsnämnden har utsett årets stipendiater inom kultur och ungdomsidrott. Stipendieutdelning skedde 14 december på Säfstaholms slott på kultur- och fritidsnämndens sista sammanträde.

Kulturstipendiet

Kvartetten Widén-Strand-Poppe

Denna kvartett har under många år roat såväl barn, unga som vuxna med bland annat barnteatrar, revyer, krogshower och julkonserter. De har dessutom producerat en barnbok om Säfstaholms slott. De har tidigare år varit delaktiga i flera av kommunens evenemang som allsång, digitalt Valborg med nera.
Kvartetten tilltalar såväl invånare som tillresta besökare och bidrar stort till kulturlivet i Vingåker med sina proffsiga produktioner och enastående musikkunnande. Kvartetten har med bravur satt Vingåker på kartan i underhållnings-Sverige.

Ungdomsidrottsstipendiet

Isac Karlsson

Isac har ägnat sig åt flera idrotter, både friidrott och alpint, men har fullt ut nyligen satsat på fotboll. Han är aktiv i tre lag men har ändå som ungdomstränare kvar ett ben i Båsenberga slalomklubb. Isac ägnar sig framgångsrikt åt olika idrotter parallellt. Isac beskrivs ha ett explosivt löpsteg och en hög träningsmoral, vilket märks på träningarna alla dagar i veckan. Isac är ett föredöme och en inspiration för idrottande ungdomar i kommunen, dels för sitt idrottsliga engagemang som ungdomstränare, dels för gott kamratskap.

Ungdomsledarstipendiet

Linda Åberg

Linda har ett stort engagemang för att träna och motivera ungdomar i volleyboll. Linda drar alltid ett tungt lass när ledare saknas, hon tränar ungdomarna i veckorna och coachar dom vid matcherna på helgerna. Hon ordnar såväl sammandrag i Vingåker som att tillse att lagen kommer i väg på turneringar på andra platser. År efter år, vecka efter vecka är Linda engagerad. Linda är definitivt en ledare att lita på och ett föredöme när det gäller ideellt arbete, som är så viktigt i alla typer av föreningar.

 

Ungdomskulturstipendiet utgick i år på grund av ingen giltig nominering.

Mer aktuell information