Näringsliv & Arbete

Stolt och innovativt näringsliv

Näringslivet har en tät dialog och nära samarbete med kommunen vilket gett oss utmärkelsen Bästa tillväxt under flera år. I småskaliga Vingåkersbygden finns företag inom många branscher och flera exempel på framgångsrikt företagande.

Byggarbetsplats med grävmaskin

Förbättrad matchningen mellan rekryteringsbehov och arbetskrafttillgångar i regionen.

Projektet Tillväxtsamverkan Västra Sörmland handlar om att förbättra matchningen mellan företagens rekryteringsbehov och arbetskrafttillgångar och på så sätt skapa fler nya företag och fler arbetstillfällen i Västra Sörmland.
Projektet startade 2017-01-01 och avslutas 2019-05-31.

Läs mer

Vill du också ha företagsbesök?

Det är viktigt med företagsbesök och kommunstyrelsens arbetsutskott (ksau) träffar regelbundet företagare och hör om deras verksamhet. Viktigt för oss att förstå hur det är att driva företag i Vingåkers kommun och om det är några hinder som vi bör vara medvetna om.
 
Kontakta Näringslivsansvarig för att boka in ditt företagsbesök.

Läs mer
Vägen till landet

Årets Företagare för Vingåker är....

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i Vingåkers kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Arrangör är Företagarna KFV. För år 2017 blev Hans Johansson, Sjötorps Bygg AB, Årets företagare för Vingåker . Prisutdelningen skedde på Näringslivsdagen KFV den 24 mars.

Läs mer