Säfstaholms slott drivs av Upplevelseområdet på Vingåkers kommun. Här hålls många av kommunens kulturevenemang, både i egen regi och i sammarbete med andra aktörer.

Runt Säfstaholms slott fanns en stor köksträdgård och naturligtvis en äppelgård med plantskola. Här upptäcktes under 1800-talet ett särskilt gott äpple som fick namnet Säfstaholms rosenäpple.

Läs mer om Säfstaholmsäpplet här.

Under sommaren öppnar en butik i slottets entré. Här hittar du inredning, böcker och lokalt mathantverk. Letar du efter presenter med Vingåkersanknytning, till dig själv eller någon annan, så har vi produkter från flera olika hantverkare och formgivare.

Läs mer om slottsbutiken här

Efter 26 år med uppskattade sommarutställningar måste vi meddela att den 27:de sommaren kommer att bli något annorlunda. Slottet är i behov av vissa renoveringar vilket leder till att utställningslokalerna måste hållas stängda för allmänheten under tiden renovering pågår. Självklart kommer vi inte stänga ner verksamheten helt och under sommaren 2017 vill vi fylla slottsparken med arrangemang och aktiviteter för hela familjen. Längst ner på sidan kan du klicka dig vidare till kommunens evenemangskalender där vi lägger in alla våra arrangemang. Självklart finns vi även på facebook där vi uppdaterar om smått och gott som händer på slottet.

Vingåkers Turistbyrå